Zoku Tips en Tricks

Mijn ijslolly’s bevriezen niet…help!

De Quick Pop Maker is heel eenvoudig in gebruik, toch kan het soms voorkomen dat je moeite hebt een ijslolly bevroren te krijgen. Hieronder is een lijst weergegeven met mogelijke oorzaken van niet-meewerkende ijslolly’s. Neem een kijkje en probeer te achterhalen waar het misgaat.

Het kan aan je apparatuur liggen als;

  1. Je vriezer niet koud genoeg is. Deze dient op tenminste -18 graden Celsius ingesteld te zijn.
  2. Je vriezer te vol zit. De Quick Pop Maker zou niet volledig kunnen bevriezen als er niet genoeg koude lucht door je vriezer stroomt. Probeer wat ruimte te maken, laat het apparaat nog eens 24 uren bevriezen en probeer het dan nog eens.

 

Het kan aan je ingrediënten liggen als;

  1. De vloeistof waarmee je de ijslolly’s maakt, alcohol of een te hoog vet-, olie- of suikergehalte bevat.
  2. De vloeistof waarmee je de ijslolly’s maakt te zacht is of teveel vaste stoffen bevat. Bijvoorbeeld; als je een chocolade ijslolly maakte van cacao en je gebruikte een te hoge cacao/water verhouding, dan zou je ijslolly niet kunnen bevriezen. Probeer de volgende keer iets meer water te gebruiken en probeer het dan opnieuw.

 

Het kan aan jouw techniek liggen als;

  1. Je de Quick Pop Maker niet minstens 24 uur liet vriezen. Wees geduldig, het is het wachten waard, dat beloven we je!
  2. De vloeistof waarmee je de ijslolly’s maakt, te warm is. Laat het afkoelen voordat je het in de mallen van de Quick Pop Maker giet.
  3. Je probeert de ijslolly’s te verwijderen voordat ze volledig bevroren zijn. Een goede manier om na te gaan of de ijslolly bevroren is, is door dit te testen met een tandenstoker; als de vloeistof niet hard aanvoelt aan de onderkant van de lollystick, dan is de ijslolly waarschijnlijk nog niet klaar.

 

Als je bovenstaande gelezen hebt en het probleem niet kunt ontdekken, dan kun je via klantenservice@zokuhome.nl contact met ons opnemen voor je vragen.

 

Hoe echt mooi gestreepte ijslolly’s gemaakt worden

Om mooie strepen te garanderen tijdens het gieten, laat je je gietkopje recht op de rand van de Quick Pop Maker rusten. De stevige balans zal een schone en druppelvrije streep opleveren. Wacht tot de laag volledig bevroren is voordat je de volgende laag aanbrengt en verplaats de Quick Pop Maker niet als de lagen bezig zijn te bevriezen.

Jouw strepen gaan zo supermooi zijn, dat zebra’s er jaloers op worden!

Hoe je een frisdrank ijslolly maakt

Mmmmm…frisdrank ijslolly’s. Precies wat de dokter je voorschrijft: Dr.Pepper, dat is ‘m! Hier zijn een paar tips om jou de zekerheid te garanderen bij het maken van een ijslolly van je favoriete frisdrank:

Laat de frisdrank helemaal ‘plat’ gaan, zonder koolzuur dus, voordat je het in de Quick Pop Maker giet. Dit voorkomt luchtbelletjes in je ijslolly, wat resulteert in een gladdere vorm en betere smaak. Als de frisdrank niet zonder koolzuur is, dan zouden de mallen kunnen overlopen boven de vullijn en daarmee kunnen voorkomen dat de ijslolly’s uit de mal gehaald kunnen worden.