Nieuws

Consumentenbond Zoku Quick Pop Maker review


IJsjes ZokuMet de Zoku kun je inderdaad snel en gemakkelijk ijsjes maken. Het kost wel behoorlijk wat moeite om de ijsjes los te maken en voor het krijgen van die vrolijke streepjes geldt: oefening baart kunst.
(Lees de Originele Review ook hier op de site van de Consumentenbond)


Snelle ijsjes
Zodra de Zoku uit de vriezer komt kun je inderdaad meteen ijsjes maken. Die zijn dan binnen 10 minuten klaar. De speciale 'tool' om de ijsjes uit de mal te krijgen is een echte must, want anders krijg je de ijsjes er echt niet uit. Als je ijsjes in één smaak maakt, kun je 3 keer 3 ijsjes achter elkaar maken voordat het apparaat de vriezer weer in moet.

Patronen
IJsjes met streepjes maken, is het een kwestie van oefening baart kunst. Als je één sapje of drankje in de mal doet, moet je eerst wachten tot dit bevroren is, voordat je het volgende sapje of de yoghurt erin kan doen. De bereidingstijd is dan ook langer. Je kunt dan maximaal 2 keer 3 ijsjes maken, voordat de Zoku weer 24 uur de vriezer in moet.

Hulpstukken
Op de doos van de Zoku staan schitterende ijsjes afgebeeld. Helaas wordt de ijsjesmaker niet standaard geleverd met een schenkbekertje om de mal te vullen. Zo'n bekertje is erg handig om zonder morsen de mal te vullen. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van stukjes fruit. Dit kan ook wel zonder die hulpstukken, maar dan is het net even wat meer prutsen. Normaal gesproken is knoeien niet zo'n punt, maar als je knoeit tijdens het vullen van de mal (en dat gebeurt zonder die hulpstukken nogal snel) dan bevriest het meteen!

Een pakket met hulpstukken kun je voor €20 op de website bestellen. Jammer, want de Zoku is al niet erg voordelig.

Andere methodes
Bij winkels als Blokker kun je in de lente en zomer vaak kunststof mallen kopen die je kunt vullen met sap of limonade, voordat je ze in de vriezer plaatst. Het duurt dan zeker een paar uur, voordat de ijsjes goed bevroren zijn. Bovendien vallen deze mallen snel om in de vriezer als je ze niet goed klem zet. Het is bovendien niet mogelijk meer een ijsje te maken met meer dan één kleur. Voordeel is wel dat je deze plastic vormpjes al voor een paar euro kunt kopen.


Conclusie

Met de Zoku Quick Pop Maker kun je snel ijsjes maken. En als je de 'supertool' gebruikt, krijg je ze ook goed uit de mal. Met een beetje oefenen en prutsen lukt het ook best om stukjes fruit toe te voegen en ijsjes met streepjes in verschillende kleuren te maken. Nadeel is dat het apparaat toch vrij duur is, dan is het een stuk voordeliger om ijsjes in de supermarkt te kopen. Maar leuk is het ijsjes maken met de Zoku wel.

Lees de Originele Review ook hier op de site van de Consumentenbond.

Gezien op de TV Belgie de Zoku Quick Pop™ Maker. (WOOW)


De Libelle Zomerweek 2011

De Libelle Zomerweek 2011

Wij zijn met onze producten aanwezig op de Libelle zomerweek op standnummer 1326 van 16 tot en met 22 mei.